Inbraak aan de Kempenaar terwijl bewoners lagen te slapen: Woning leeggehaald en auto gestolen

BARENDRECHT – Bewoners van een woning aan de Kempenaar in de wijk Buitenoord zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van een brutale en professioneel uitgevoerde woninginbraak. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober is een groot aantal spullen uit de woning en het kantoor aan huis gestolen.

Het gebeurde allemaal midden in de nacht. De bewoners lagen zelf op de bovenverdieping te slapen. Toen de diefstal werd ontdekt – en de politie ‘s ochtends bij de woning aan kwam – bleek dat ook de auto was gestolen.

Metalen deur

De inbraak heeft zaterdagnacht vermoedelijk plaatsgevonden tussen 02:00 en 03:00 uur ‘s nachts, zo laat de bewoner aan BarendrechtNU weten. Hoewel de bewoners helemaal niets hebben gemerkt van de inbraak, is rond dit tijdstip (zo bleek achteraf) bepaalde elektronica losgekoppeld (stroomloos). Onder andere een anderhalve meter brede TV en Apple iMacs, computers van enkele duizenden euro’s, werden bij de inbraak gestolen.

Om de woning binnen te komen hebben de inbrekers een metalen deur van het kantoor aan de woning open weten te breken met een koevoet (foto). Via het kantoor kon ook de benedenverdieping van de woning worden betreden, waar vervolgens veel spullen zijn weggehaald. De omvang en hoeveelheid spullen doet vermoeden dat het om meerdere daders gaat.

Onderzoek

De politie heeft de inbraak in onderzoek en heeft ook al een buurtonderzoek verricht. Het is onbekend of het gerelateerd is aan (voorbereidingen voor) de inbraak, maar de bewoners hebben vorige week nog wel een pakketbezorger in de achtertuin gezien, die op zoek was naar een specifiek huisnummer. Ook werd een onbekend persoon in de brandgang gezien, die heen en weer liep.

« | »