Verdachte aangehouden voor brandstichting aan de Berlagedreef

BARENDRECHT – De brandweer werd vlak voor het middaguur met spoed gealarmeerd voor een melding van een ‘gebouwbrand‘ aan de Berlagedreef. Brandweervoertuigen van brandweer Barendrecht en Rotterdam kwamen met spoed naar de incidentlocatie (tegelijkertijd met de maandelijkse test van het luchtalarm). Ook de politie kwam met twee voertuigen naar het incident.

Kort na het incident heeft de politie een man aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij zit op dit moment vast. Het betrof een incident in de relationele sfeer.

Voordeur

Er bleek bij een woning sprake te zijn van brand bij de voordeur. Een persoon zou bij de brievenbus bewust brand hebben gesticht  en daar vervolgens een brandbaar middel op hebben gespoten, zo bevestigt de politie na onderzoek op locatie. De brand kon worden beperkt tot een zwartgeblakerde voordeur. Niemand raakte gewond. De politie heeft sporen veiliggesteld. De brandweer kon na een controle terug naar de kazerne.

Extra brandweervoertuigen waren onderweg naar de brand, maar werden vlak voor aankomst afgemeld, de brand bleek al uit te zijn gemaakt.

Zie ook (los van bovenstaand incident): Politie onderzoekt mogelijke brandstichting aan de Noldijk

« | »