Politieauto

BARENDRECHT – Afgelopen maandag (24 aug) heeft de politie 3 kinderen/jongeren moeten meenemen vanaf een speelveld in de wijk Ter Leede. De kinderen waren vlak daarvoor in de buurt in iemand zijn tuin op een bakfiets geklommen. Toen de eigenaar van deze fiets dat zag, gingen ze er vandoor.

De politie kwam met vier auto’s ter plaatse, zo zagen omwonenden.

Pak je kans

De politie heeft de drie kinderen niet aangehouden, maar hen wel meegenomen en naar huis gebracht. Ze hadden zich namelijk wel misdragen/overlast veroorzaakt, maar er waren geen strafbare feiten gepleegd. Het ging om jongens van 11, 13 en 14-jaar oud.

Thuis is door de politie met de ouders van de kinderen een gesprek gevoerd. Daarnaast zijn de kinderen aangemeld voor ‘Pak-je-kans’, dit is een hulpverleningstraject van 3-6 maanden voor kinderen die (herhaaldelijk) overlast veroorzaken en/of strafbare feiten plegen: “Om herhaling te voorkomen, is het belangrijk om te weten waar het gedrag vandaan komt. Misschien is er meer aan de hand. Een hulpverlener van Pak je Kans gaat hierover met het kind en de ouders in gesprek en helpt hen bij het oplossen van problemen. (…) Doel van Pak je Kans is om (achterliggende) problemen op te lossen en het kind op het rechte pad te houden.

Onder andere de politie kan kinderen aanmelden voor het traject als ze zich zorgen maken over het gedrag van het kind. Het gaat om ‘hulp met een blauw randje‘.

« | »