Politie grijpt in op Sportpark Smitshoek: Voetbalvelden ontruimd

BARENDRECHT – Voetbalvereniging Smitshoek heeft afgelopen week al tal van oproepen gedaan om weg te blijven van de voetbalvelden. Keer op keer werden de steeds duidelijkere verboden overtreden. Afgelopen dagen speelden regelmatig tientallen kinderen en jongvolwassenen op de velden.

Vanmiddag heeft de politie ingegrepen. Meerdere politiewagens kwamen het parkeerterrein oprijden. Een getuigen laat weten dat het terrein vervolgens binnen 10 minuten leeg was.  VV Smitshoek over de actie: “Na de afsluiting van het sportpark afgelopen week heeft nu ook de politie en gemeente de openbare velden, veld 7 en het boardingveld ontruimd.  Er is al enige tijd een verordening van toepassing dat niemand op de velden mag.

Smitshoek

Wij doen nogmaals een beroep op eenieder, zowel kinderen maar nog meer de ouders, om de richtlijnen van de overheid en het RIVM op te volgen en dat betekent ook dat het sportcomplex van Smitshoek niet betreden mag worden. “, aldus de vereniging: “Wij danken iedereen voor ieders begrip en hopelijk kunnen en mogen we snel weer met elkaar sporten.

De vereniging hing afgelopen week nog meerdere waarschuwingsspandoeken op aan de hekken: “Ivm coronavirus de velden niet betreden“, valt te lezen op de banners.

Bongerd

Ook op Sportpark de Bongerd is het voorlopig niet meer toegestaan op de velden te komen, ook al ontbreken hier hekken rond alle velden.

BVV Barendrecht: “De afgelopen dagen is geconstateerd dat er grote groepen samenkomen om te voetballen op de sportvelden van sportpark De Bongerd. Uiteraard is dat niet de bedoeling, want er is geadviseerd om niet in groepen bij elkaar te komen en een flinke afstand tot elkaar te bewaren. Op een voetbalveld kan dat niet goed worden gegarandeerd, dus daarom heeft de gemeente Barendrecht afgekondigd dat de sportvelden niet gebruikt mogen worden. Sportpark De Bongerd kent geen omheining, dus doet BVV Barendrecht samen met de gemeente een oproep aan alle Barendrechters: blijf weg van de sportvelden en hou je aan de voorschriften van het RIVM!”

Artikelfoto: VV Smitshoek

« | »