Scholier gewond bij aanrijding met vrachtauto op 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – Een jongen is vanochtend (Dinsdag 10 december 2019) rond 10:45 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto op de 1e Barendrechtseweg. Het ongeval gebeurde bij de bushalte ‘Viaduct A15’.

Meerdere ambulances, politie en de traumahelikopter werden met spoed gealarmeerd.

Oversteken

Volgens ooggetuigen gebeurde de aanrijding toen de jongen de autoweg wilde oversteken. Hij zou vanaf de ‘ABN-AMRO’-kant naar de andere van de 1e Barendrechtseweg hebben willen oversteken. Op deze locatie is echter geen voetgangersoversteekplaats. Binnen de Barendrechtse politiek is hierover eerder dit jaar nog discussie geweest.

Een (les)vrachtauto schepte de jongen toen hij, uit het zicht, vlak voor een bus langs de weg op liep en op de volgende rijbaan terecht kwam, zo meldt de getuige aan BarendrechtNU. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg is enige tijd afgesloten geweest en verkeer is omgeleid. De politie heeft het ongeval ter plaatse onderzocht. Het is onbekend of de vrachtwagen op het moment van het ongeval voor een rijles werd gebruikt.

Voetgangersoversteekplaats

In januari 2019 heeft wethouder Luijendijk (verkeer) nav vragen van de VVD laten weten geen wijzigingen door te voeren op het kruispunt: “Het oversteken van de 1e Barendrechtseweg onder het viaduct van de A15 is niet de meest veilige looproute en is daarmee niet gewenst. Daarom is er voor voetgangers ook een veilig alternatief beschikbaar via de verkeerslichten op het kruispunt 1e Barendrechtseweg – Dierensteinweg.

Het oversteken van de 1e Barendrechtseweg door voetgangers kan alleen worden voorkomen door het fysiek onmogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een hekwerk met voldoende hoogte zodat de voetgangers niet over het hek kunnen klimmen. De inpassing van een dergelijk hekwerk is ruimtelijk niet haalbaar vanwege de bushaltes en rijbaanbreedte. Daarbij is een hekwerk ook aanrijdgevoelig wat een negatief effect heeft op de verkeersveiligheid“, aldus de wethouder begin 2019.

Ook gaf hij toen aan in gesprek te gaan met de directies van de naastgelegen scholen: “Om het gedrag van de voetgangers te beïnvloeden wordt de situatie onder de aandacht gebracht bij de directies van de nabij gelegen scholen. In afstemming met de directies wordt bekeken hoe dit verder kan worden gecommuniceerd naar de scholieren





« | »