€22.500 schade door tientallen stenen in ruiten NS station Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen weekend hebben 4 jonge vandalen grote schade aangericht op het NS station van Barendrecht. Aan de lange (oostelijke) zijde van het station zijn tientallen stenen tegen de ruiten aangegooid.

Het goede nieuws is echter dat de vier verdachten na een tip direct konden worden aangehouden voor de vernielingen op het station. Ze zouden de ruiten hebben bekogeld met stenen die tussen de rails lagen. In totaal zijn 16 ruiten van vier bij één meter beschadigd, de kosten? €22.5000. Deze schadepost zal de NS op de vier verdachten, waarvan 3 Barendrechters (19, 19, 21 jaar) en een man uit Oud-Beijerland (18 jaar), gaan proberen te verhalen.

De politie heeft direct actie kunnen ondernemen door een tip. Uit camerabeelden blijkt dat de vier jongeren zich inderdaad schuldig hebben gemaakt aan de vernielingen. De mannen werden gearresteerd (voor openlijke geweldpleging), zijn verhoord en vervolgens weer heengezonden.

Vorig week werden er ook al ruiten vernield op het NS station van Barendrecht: NS station Barendrecht beschoten, vermoedelijk met luchtbuks
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »