Overval met mes en alarmpistool op slijterij De Ridder aan de Dorpsstraat, geldbedrag buitgemaakt

BARENDRECHT – Gisteravond (Vrijdag 27 september 2019) rond 20:50 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op slijterij “De Ridder wijn, bier en lekkernijen” aan de Dorpsstraat. Twee jongemannen van rond de 23 jaar bedreigden het aanwezige personeel met een mes en een alarmpistool. Er raakte niemand gewond.

De overvallers eisten geld van het personeel, ze maakten een onbekend geldbedrag buit en zijn op de vlucht geslagen richting het gemeentehuisplein (Binnenlandse Baan). De politie is direct een grote zoekactie begonnen waarbij ook de politiehelikopter is ingezet. Zo’n 6-8 politievoertuigen werden ingezet. Agenten hebben hiermee langere tijd het gebied tussen de Dorpsstraat en station Barendrecht doorzocht.

Signalement

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die het tweetal heeft zich vluchten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. “Was u getuige van de overval en heeft u de mannen zien wegrennen? Of heeft u andere informatie? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000“, aldus de politie.

Het signalement van de verdachten: twee getinte mannen, beide met hoodies en een bedekt gezicht. Ze waren rond de 23 jaar oud, één van hen droeg een rode trui en een petje, de tweede droeg een donkere trui met capuchon en een petje.

Omwonenden van het Jaagpad maakten gisteravond (Vrijdag 27 september 2019) melding van een arrestatie op de rotonde bij de 2e Barendrechtseweg, maar dit bleek toch geen verdachte te zijn van de overval, de politie liet namelijk rond 22:00 uur weten dat de verdachten nog niet waren aangehouden.

Winkel weer open

De winkel is vanochtend (Zaterdag 28 september 2019) om 10:00 uur, een uur later dan normaal, weer gewoon open gegaan: “Vanwege de heftige gebeurtenissen gisterenavond gaan we vandaag (Zaterdag 28 september 2019) een uurtje later open. Vanaf 10 uur bent u vandaag (Zaterdag 28 september 2019) weer welkom bij ons in de winkel! Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en steun! ❤️

« | »