Grote brand in loods Ridderkerk, brandweer Barendrecht ingezet, weg van/naar Barendrecht afgesloten

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De Verbindingsweg tussen Barendrecht en Ridderkerk is afgesloten vanwege een grote brand in een loods op de grens van Barendrecht met Ridderkerk. Om 11:10 uur vanochtend (Vrijdag 27 september 2019) werd de brandweer uit Rotterdam en Ridderkerk al gealarmeerd voor een uitslaande brand in een loods aan de Verbindingsweg/Voorweg, sindsdien is de brand opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP 1) en zijn vele brandweereenheden ter plaatse.

Brandweer Barendrecht is zowel met blus- alsook communicatievoertuigen uitgerukt om te ondersteunen bij de brand. Ook het droneteam van de brandweer is gealarmeerd. De brandweer meldt dat er knallen/explosies te horen zijn in het pand.

Update: Bekijk hier de video van Brandweer Barendrecht, van de kazerne aan de Barendrechtseweg tot het blussen van de brandende loods.

Impact op verkeer

De rook van de brand trekt richting de A15 en mede daarom heeft de politie de Verbindingsweg afgesloten. Ook is oprit 20 van de A15 afgesloten voor al het verkeer. Het is momenteel erg druk op het kruispunt van de Dierensteinweg en op/afrit A15 in Barendrecht.

De Veiligheidsregio laat weten dat het gaat om een loods van een timmerbedrijf.

 • Updates 13:18:
  • Van een aantal scholen kregen wij de vraag: “mogen de kinderen naar huis?”. Ja, kinderen kunnen gewoon naar huis, aldus de veiligheidsregio.
  • Op het brandterrein zijn asbestresten aangetroffen. Metingen in de omgeving tonen aan dat de asbest niet buiten het brandterrein terecht is gekomen.
  • De brand aan de Voorweg in Ridderkerk is goed te ruiken in de omgeving. Advies is nog steeds van kracht: heb je last van de rook? Ramen en deuren sluiten, mechanische ventilatie uit
  • Het Droneteam is ingezet om beelden van bovenaf te maken. Op die manier kan de brandweer zeer precies inzetten op de blussing.
 • Update 12:17: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “Het Droneteam is ingezet om beelden van bovenaf te maken. Op die manier kan de brandweer zeer precies inzetten op de blussing.
 • Update 12:06: Brandweer uit Schiedam komt de brandweerkazerne in Barendrecht herbezetten i.v.m. de (langdurige) inzet van Brandweer Barendrecht bij de brand in Ridderkerk.
 • Update 12:05: Meer foto’s toegevoegd onder dit artikel.
 • Update 12:01: Er gaat een NL-alert worden verzonden door de hulpdiensten. Hierin wordt gewaarschuwd om uit de rook te blijven en ventilatie uit te zetten. De NL-alert is verzonden naar (grote delen van) Ridderkerk en Alblasserdam.

Artikelfoto via: @TonWilschut:

Foto’s en video’s







« | »