Reanimatie op vluchtstrook A15: Bestuurders negeren rode kruizen boven snelweg

BARENDRECHT – De hulpdiensten zijn gisteravond (Vrijdag 30 augustus 2019) even na 18:00 uur met spoed gealarmeerd voor een melding van een reanimatie op de A15 bij Barendrecht. Ter hoogte van knooppunt Vaanplein startte de politie, brandweer en ambulance een ruim half uur durende reanimatie van een vrachtwagenchauffeur.

Twee brandweervoertuigen, twee ambulances, drie politievoertuigen, een motorrijder van Rijkswaterstaat en een bergingsvoertuig waren betrokken bij de afhandeling van het incident. Om al deze mensen een veilige werkplek te bieden en het slachtoffer zo goed mogelijk te kunnen helpen werden diverse rijstroken afgesloten met een rood kruis op de matrixborden.

Boetes

De politie gaat diverse bestuurders een boete sturen voor het negeren van de tijdelijke rijstrook afsluitingen. Politie Barendrecht: “Tijdens de reanimatie negeerden diverse bestuurders het rode kruis boven de weg. Levensgevaarlijk voor de hulpverleners. Deze bestuurders krijgen proces-verbaal.” Verkeer mocht voorzichtig over één van de drie rijstroken van de parallelbaan langs het ongeval.

De vrachtwagenchauffeur is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt de politie.

« | »