Politieauto in het donker

BARENDRECHT – Een vrijwilliger van een EHBO stichting ontdekte vanochtend (Woensdag 17 juli 2019) dat zijn AED, die wordt gebruikt tijdens evenementen, uit de schuur was gestolen. De AED van de ‘Stichting Evenementen EHBO Rotterdam-Zuid’ is tussen 23:00 gisteravond (Dinsdag 16 juli 2019) en 08:00 uur vanochtend (Woensdag 17 juli 2019) weggenomen uit een schuur achter een woning aan de Ouvertureweg.

De bewoners en buren hebben niets gehoord, maar het lijkt erop dat iemand over de schutting is geklommen en zo bij de schuur met AED is gekomen. Er werden geen andere spullen uit de schuur gestolen.

AED

Een gestolen AED heeft een beperkte financiële en inzetbare waarde, aangezien deze slechts één keer gebruikt kan worden alvorens deze terug moet naar een servicepunt om de AED weer geschikt te maken voor een volgende reanimatie.

De betreffende gestolen AED zat in een blauwe tas met daaromheen een rode (regen)hoes. Op de blauwe tas staat de tekst: “AED evenementen hulpverlener”. De AED zelf is geel van kleur met een zwarte rand.

« | »