VIDEO: Vandalen lopen over auto's en richten vernielingen aan bij de Cantatelaan

BARENDRECHT – [Video] In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn meerdere voertuigen aan de Cantatelaan beschadigd geraakt door een groepje vandalen. Een jongeman komt rond 01:45 uur, samen met 3 andere (2 scooters), aan bij de Cantatelaan.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man van de scooter stapt en via de motorkap/voorruit op het dak van de auto gaat staan, vervolgens loopt hij over de daken van een aantal andere auto’s. Ogenschijnlijk onder invloed zijnde wankelt de jongen, inmiddels met twee anderen, tussen de auto’s door en slaat dan met zijn vuist tegen de achterruit van een auto. Niet veel later gooit dezelfde jongeman zichzelf op de motorkap van een andere auto. Een kleine minuut later vertrekken de vier betrokkenen weer.

De betreffende auto-eigenaren zullen aangifte doen van vernieling: “De vernieling is vastgelegd op camerabeeld. Komende week volgt aangifte, daders kunnen zich melden.” Meerdere camera’s hebben de betrokken personen en gemaakte vernielingen vastgelegd.

Tijdens de vernielingen rijdt er nog een witte auto door de straat. De getroffenen zouden graag in contact komen met deze chauffeur (contact: nieuws@barendrechtnu.nl).

UPDATE: Inmiddels meerdere meldingen van schade aan auto’s. In de directe nabijheid in ieder geval één auto in de Polkastraat en ook een melding van een (net nieuwe) auto met schade en voetstappen op het dak aan de Meidoorn:
Video: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »