Aanpak van scooteroverlast rond Middeldijkerplein: Boetes voor overtreders

BARENDRECHT –Politie Barendrecht heeft gisteravond (Woensdag 29 mei 2019) op het Middeldijkerplein een ‘ASO controle’ gehouden (Aanpak Scooter Overlast). In totaal zijn ruim 40 bromfietsen en bestuurders gecontroleerd. Eén van de bestuurders werd betrapt toen hij 115km/u reed.

In twee gevallen bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. In drie gevallen had de bestuurder wel een rijbewijs, maar niet bij zich. Ook waren er twee bestuurders die zich niet konden legitimeren of geen kentekenbewijs konden tonen (2x).

Boetes en WOK meldingen

Er werden daarnaast 7 boetes uitgeschreven voor brommers die te hard konden rijden (overschrijding van de maximum constructiesnelheid). Verder werden er boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een helm (4x), mobiel bellen tijdens het rijden (1x) en het rijden met een te gladde band (1x). Diverse bromfietsen die niet in orde waren hebben een WOK melding gekregen. Die moeten opnieuw worden gekeurd voordat ze weer de weg op mogen.

De politie heeft aangegeven de komende periode meer ASO controles te willen houden: “Gezien de overlast wordt er een lik op stuk beleid gevoerd“, aldus de politie.

« | »