Duiven uit letter E van GROEN-rotonde gered

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer heeft vanmiddag (Zondag 31 maart 2019) twee ‘opgesloten’ duiven uit het kunstwerk bij de GROEN-rotonde geholpen. In het midden van de rotonde staat sinds 2002 met grote letters het woord ‘GROEN’: een stalen kunstwerk van kunstenaar Maarten de Reus.

De letter E bleek echter aan de zijkant van het middelste streepje een gat te hebben, hierdoor konden 2 duiven het kunstwerk in vliegen. Het lukte ze echter niet om het kleine gaatje terug te vinden, waardoor ze constant tegen de stalen constructie aan vlogen.

Open geknipt

De brandweer heeft de zijkant van het bovenste streepje van de E voorzichtig van alle kanten open geknipt waarna er een opening kwam voor de vogels om eruit te vliegen. Nog voordat het deel volledig was verwijderd, vlogen de duiven hun vrijheid tegemoet.

Tijdens de werkzaamheden is één rijbaan van de GROEN-rotonde afgesloten geweest, dit zorgde voor enige verkeersdrukte vanaf de IKEA. Nadat de brandweer was vertrokken, loste deze drukte snel weer op.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »