Dieselspoor op A29 veroorzaakt verkeerschaos in Barendrecht

BARENDRECHT – Door een defect aan een vrachtwagen is vanmiddag (Donderdag 28 maart 2019) op de A29 bij Oud-Beijerland een anderhalf kilometer lang dieselspoor op de weg terecht gekomen. Rijkswaterstaat schakelde ZOAB (asfalt) schoonmaakmachines in, maar deze moesten rond de middagspits nog een tweede schoonmaakactie uitvoeren omdat de weg nog te glad bleef.

Verkeer kon maar over één rijstrook langs de werkzaamheden waardoor het verkeer in Barendrecht (en tot veel verder in de regio) op de snelwegen A29 en A15 tot stilstand kwam. Hoofdwegen, rondwegen, dijken en sluipweggetjes in Barendrecht liepen al snel volledig vol met automobilisten die de drukte probeerden te ontwijken. Opmerkelijk druk was het o.a. op de Dierensteinweg, Barendrechtseweg, Middeldijk, Kilweg, Achterzeedijk en Carnisser Baan.

Om kwart voor zeven vanavond (Donderdag 28 maart 2019) heeft Rijkswaterstaat gemeld dat de weg weer volledig is vrijgegeven en niet meer glad is. De afrit A29 richting de Kilweg (IKEA afrit) is nog wel afgesloten door Rijkswaterstaat, vermoedelijk om meer drukte op de wegen in Barendrecht te voorkomen.

« | »