Autobrand Eikenwede, uitslaande brand bedrijf Dierenstein en schutting in brand Van der Hoekleede

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is tijdens de jaarwisseling zo’n 8 keer gealarmeerd voor een brandmelding in Barendrecht. Bij (in ieder geval) drie meldingen was er daadwerkelijk sprake van een brand waarbij brandweerinzet nodig was.

Lees hier ook alle berichten terug van de kleinere meldingen tijdens oudjaarsdag en hier de meldingen van na 00:00 uur.

Update, zie ook: Burgemeester van Belzen: “In Barendrecht is de jaarwisseling goed verlopen, vannacht (Dinsdag 1 januari 2019) enkele incidenten geweest”

Autobrand

Rond kwart over negen ‘s avonds werd de brandweer met spoed gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Eikenwede. Onder de motorkap van een geparkeerde auto kwam veel rook vandaan. Brandweerlieden hebben de motorkap moeten open breken om de (smeul)brand te kunnen blussen. De brand is vermoedelijk bewust aangestoken. De eigenaar, een omwonende, heeft op tijd spullen uit de auto veilig kunnen stellen.

Uitslaande brand

Om tien voor half elf ‘s avonds werd de brandweer opgeroepen voor een automatische brandmelding bij een bedrijf op bedrijventerrein Dierenstein (Handelscentrum ZHZ). De melding werd al snel opgeschaald naar daadwerkelijke brand. Meerdere voertuigen werden met spoed ter plaatse gevraagd.

Er bleek sprake van brand in het dak van een loods/bedrijfsgebouw. De vlammen hebben enige tijd uit het dak geslagen. De brandweer heeft de brand met behulp van een autoladder van boven kunnen blussen. Met een kettingzaag heeft de brandweer de deur van het bedrijf geopend om het incident ook van binnenuit te kunnen verhelpen.

Schutting

Om half vier vannacht (Dinsdag 1 januari 2019) is de brandweer met spoed uitgerukt voor een melding van een schutting in brand aan de Schutleede/Van der Hoekleede. De brand zou nabij de woning woedden. Op het moment van de melding was het nog onduidelijk of er mensen in de woning waren. Uiteindelijk is een ambulance nog met spoed ter plaatse gekomen omdat iemand (teveel) rook had ingeademd. Om tien voor vier kon de brandweer het sein brand meester geven. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »