Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft in de afgelopen 24 uur (minimaal) vijf aanhoudingen en één staandehouding verricht in Barendrecht. Het gaat om drie losstaande incidenten met betrekking tot bezit van illegaal vuurwerk (en vluchten), een mishandeling en een aangetroffen slagwapen.

Vuurwerk

Vanmiddag heeft de politie een minderjarige verdachte staande gehouden in Barendrecht nadat deze op de fiets probeerde te vluchten. De politie is te fiets achter de verdachte aangegaan en kon hem in park Buitenoord staande houden. Hij is staande gehouden “voor het afsteken en voorhanden hebben van zwaar illegaal vuurwerk“, aldus de politie: “Voor beide overtredingen volgt een proces-verbaal.

Mishandeling

Agenten zijn vannacht (Zaterdag 29 december 2018) naar een melding van een burenruzie in Barendrecht gegaan. De ruzie is zo uit de hand gelopen dat één persoon moest worden aangehouden voor mishandeling. “Echter begon zich toegesnelde familie van de aangehouden verdachte zich tegen ons te keren en hebben diverse beledigingen geuit“, aldus de politie. Er werden nog drie personen aangehouden ter zake belediging. De recherche heeft deze personen vanmiddag (Zaterdag 29 december 2018) gehoord en ze hebben een boete van €300,- per persoon gekregen.

Slagwapen

Afgelopen nacht heeft de politie tijdens de controle van een voertuig in Barendrecht een slagwapen aangetroffen. Eén man werd hiervoor aangehouden.

« | »