Politieauto

BARENDRECHT – Een vrouw heeft gistermiddag (Zaterdag 17 november 2018) van een man een kopstoot gekregen bij een conflict over een verkeerssituatie op de Voordijk. De vrouw reed rond 11:30 uur met haar auto bij de fietsenwinkel thv de Sweelincklaan langs een jonge dame: “Ik reed het terrein af en ik denk dat de jonge dame in kwestie geschrokken is van mijn auto. Er is daar geen stoep, dus veiliger was geweest als ze aan de tegenovergestelde rijrichting hadden gelopen maar a la

Nog voordat er werd gesproken over het voorval werd er op de auto van de vrouw geslagen. De vrouw opende haar autodeur en krijgt naar eigen zeggen te maken met twee vrouwen die tegen haar beginnen te “tieren en schreeuwen“. Eén van de twee vrouwen claimde te zijn aangereden, maar stelde dit al snel bij naar “bijna aangereden”. Toen een man zich ook met het voorval ging bemoeien werd het gewelddadig, zo stelt de bestuurder van de auto.

Kopstoot

De bestuurder van de auto: “Ze bleven echter schreeuwen en gingen tegen mijn auto duwen en dicht bij mij staan zodat de situatie erg intimiderend werd. Ik heb een paar keer gevraagd of ze van mijn auto af wilden blijven en of ze weg wilden gaan“. Dit gebeurde echter niet, “Dan word je boos en ga je ook je stem verheffen. Op dat moment is de mannelijke persoon (die met de twee vrouwen wandelde, red) teruggelopen en die kwam intimiderend voor mij staan en ging ook tegen mijn auto aan duwen.

Toen de bestuurder van de auto nogmaals vroeg wat er aan de hand was, want er was niemand aangereden, ging de man zich met het vooral bemoeien. De man duwde zijn handen op de keel van de vrouw, zo vertelt ze aan BarendrechtNU: “Dit was heel erg eng. Gelukkig vond ik ergens de kracht om hem van mij af te duwen en ben toen heel hard om de politie gaan roepen omdat ik aangevallen werd. Ik weet niet welk effect dit heeft gehad op de mannelijke persoon, maar ik kreeg ineens een kopstoot van hem. Ik stond te wankelen bij mij auto, zoiets doet gewoon heel erg pijn!

Camerabeelden en getuigen

Behalve getuigen is het gewelddadige incident ook vastgelegd op camera’s van de fietsenwinkel: “Op de beveiligingsbeelden van de fietsenwinkel die de politie heeft veiliggesteld is te zien dat meneer mij aanvalt, terwijl er van mijn kant geen overtreding heeft plaatsgevonden.” De vrouw heeft ook zelf met haar telefoon foto’s gemaakt van de man. Hier was hij niet van gediend: “Hij pakte mijn telefoon af en heeft deze hard op de grond gegooid. Gelukkig heeft het telefoonhoesje de klap op kunnen vangen en zitten er alleen een paar krassen op. Ook zonde natuurlijk, maar de foto’s stonden er gelukkig nog op.

De man en twee vrouwen waren aan het wandelen. Ze liepen vanaf het tunneltje onder de snelweg A29 over de Voordijk richting de wijk Nieuweland. De politie heeft de aangifte van de vrouw opgenomen en onderzoekt het incident, waaronder de camerabeelden en foto’s van betrokkenen. De vrouw is, mede op advies van de politie, langs het ziekenhuis gegaan. Hieruit bleek dat ze een milde hersenschudding heeft opgelopen.

Getuigen

Ik hoop dus ook oprecht dat iemand deze man/deze mensen kent. Als je je naam niet wilt bekendmaken dan mag je zijn naam ook anoniem doorgeven bij de politie is mij te kennen gegeven. Ik snap even niets meer van deze wereld en vraag mij alleen maar af wat er in iemands hoofd moet omgaan wil je iemand anders een kopstoot geven“, aldus de vrouw. Tips/getuigen kunnen direct naar de politie (0900-8844). Indien gewenst kan BarendrechtNU ook tips doorgeven aan de vrouw (contact).

« | »