Gestolen scooter(s) aangetroffen bij scootercontrole in Barendrecht: Bestuurder dumpt scooter bij vlucht voor politie

BARENDRECHT – Politie Barendrecht heeft gisteren (Donderdag 15 november 2018) in Carnisselande en het centrum van Barendrecht een ‘ASO controle’ gehouden (Aanpak Scooter Overlast). Op het Middeldijkerplein en aan de Maasstraat werd een controlepost ingericht met een rollerbank. Motoragenten reden in een groot gebied rond de controlepost om (overlastgevende) scooters naar de controle te loodsen.

In totaal ontvingen 13 bestuurders van een bromfiets een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid. Deze bestuurders moeten tevens zorgen dat de bromfiets niet meer te hard kan rijden en deze laten keuren, daarna mag de bromfiets de weg pas weer op.

Gestolen scooters

Terwijl op het Middeldijkerplein controles werden uitgevoerd zagen agenten in de verte een scooter plots omkeren. Een motoragent is achter de scooter aangegaan en trof deze gedumpt aan bij winkelcentrum Carnisse Veste. De bestuurder en bijrijder waren toen al het winkelcentrum in gevlucht en zijn niet meer gevonden. Toen de politie de bromfiets natrok, bleek deze gestolen te zijn. De rechtmatige eigenaresse was dolblij om te horen dat haar scooter weer terecht was. Deze was vorige week dinsdag gestolen.

Ook aan de Maasstraat werd een vermoedelijk gestolen scooter aangetroffen. De jongeman die op de scooter reed kon niet aangeven waar het framenummer van de scooter stond. Agenten konden het framenummer ook niet vinden. Het feit dat er geen contactslot meer in de scooter zat maakte de situatie nog verdachter. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is verdachte. De politie zal verder uitzoeken of de scooter daadwerkelijk van diefstal afkomstig is.

Twee keer door de controle

Een jongeman werd ‘s middags gecontroleerd op het Middeldijkerplein. Zijn scooter bleek te hard te kunnen en kreeg een WOK melding (Wacht Op Keuring): er mag dan niet meer op het voertuig worden gereden totdat deze weer is goedgekeurd. Motoragenten kwamen de man en zijn bijrijder ‘s avonds echter weer tegen in het centrum van Barendrecht.

Bekeuringen

Verder zijn er bekeuringen geschreven voor o.a: 1 x het ontbreken van een voorrem, 1 x een te gladde achterband, 1 x een bestuurder die een wheelie maakte, 1 x een te gladde band, 3x geen helm en 1 x rijden zonder rijbewijs: deze bestuurder had zijn scooter pas 1 dag en was van plan volgende week zijn rijbewijs te halen. Hij wist op niet mis te verstane wijze zijn actie te omschrijven: “Ik vind dit zo onwijs stom van mijzelf. Ik ben een stomme lul, echt heel dom (…) Ik kan gaan zitten huilen, maar daar koop ik toch niets voor. Maar ik vind jullie (de agenten, red) allemaal wel leuk.“)

Artikelfoto: Een aantal foto’s van de controle aan de Maasstraat, rechts bovenin: Het ontbrekende contactslot van één van de scooters.

« | »