Hond veroorzaakt aanrijding 6 voertuigen, redder gewond op A15 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto + Update: Hond overleden, bestuurder rijbewijs kwijt] Om half zes vanmiddag (Woensdag 1 januari 2014) werd een ambulance met spoed opgeroepen naar de A15 ter hoogte van de voetbalvelden bij Smitshoek (/Rhoon). De politie ging eveneens met enkele voertuigen naar het incident.

Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding die is veroorzaakt doordat er een hond over de snelweg liep. Nadat een inzittende van een auto de hond wilde pakken is zowel de hond als de ‘redder’ aangereden. Hierdoor ontstond vervolgens een aanrijding waarbij 6 9 auto’s zijn betrokken. Toestand van de aangereden persoon en hond is momenteel nog onbekend, de persoon wordt behandeld door het ambulancepersoneel.

In ieder geval een ambulance en vijf politievoertuigen waren aanwezig bij de aanrijding. De snelweg is, getuige de foto, volledig afgesloten. Rijkswaterstaat is aanwezig om het verkeer om het incident heen te leiden.

Update 22:20 – Hond overleden, bestuurder rijbewijs kwijt

Het rijbewijs van een 72 jarige man uit Lobith is ingevorderd nadat hij eerder vanavond (Woensdag 1 januari 2014) met zijn auto stopte op de uitvoegstrook op de A15. Een andere persoon probeerde de hond te redden, maar de hond werd aangereden en is overleden. Het is nog niet bekend wie de eigenaar was van de hond en hoe de hond daar op de snelweg terecht is gekomen.

In totaal zijn er 9 voertuigen betrokken geweest bij de ketting-botsing. Nadat de KLPD onderzoek had verricht op de A15 heeft een bergingsbedrijf de auto’s afgevoerd, hier waren meerdere bergingsvoertuigen voor nodig.

Update 2 januari 19:30

Volgens het AD zou de 72-jarige man (letterlijk) de weg kwijt zijn geweest, hij stopte daarom midden op de rijbaan. “Een 41-jarige man uit Rhoon kon hem bij een snelheid van 100 kilometer per uur niet meer ontwijken”, hierna botste hij op de auto van de 72-jarige man. Vervolgens klapte de andere auto’s hier weer bovenop. Een passagier van de eerste auto die er tegenaan reed stapte uit de auto waarna een hond uit diezelfde auto ontsnapte. De hond werd daarbij aangereden door andere automobilisten. De man uit Rhoon ging ter controle naar het ziekenhuis, maar mocht daar gisteravond (Dinsdag 31 december 2013) ook alweer uit.

Foto: Michiel Vonk
Fotograaf: Michiel Vonk, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »