Containerbrandje op de kruising Middeldijk Strausslaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Maandag 30 december 2013) om acht uur met gepaste spoed opgeroepen voor een containerbrand.

Het bleek hier te gaan om een brandje in een ondergrondse container op de kruising van de Middeldijk met de Strausslaan. De brandweer heeft een flinke hoeveelheid water in de container gegooid waardoor de rookontwikkeling stopte.

Vuurwerk afsteken

Vanaf morgenochtend (Dinsdag 31 december 2013) (dinsdag 31 december 2013) om 10:00 uur mag er officieel vuurwerk worden afgestoken tot 2:00 ‘s nachts de volgende dag (woensdag 1 januari 2014). Op deze oudjaarsdag krijgt de brandweer ieder jaar weer vele soortgelijke meldingen (zie hier het overzicht van vorig jaar).

Brand(je) melden?

Voordat je een brandmelding doorgeeft is het altijd handig om te kijken in hoeverre er gevaar is voor jezelf, anderen en de omgeving (gebouwen/spullen). In sommige gevallen is het mogelijk om het brandje zelf te blussen met een emmer water. In andere gevallen kun je, bijvoorbeeld een brandende kerstboom, gecontroleerd laten uitbranden als de situatie dat toe laat. In alle andere gevallen bel je uiteraard gewoon de brandweer. Is er geen gevaar en/of spoedhulp nodig, bel dan het reguliere (niet-spoed) meldkamer nummer op 0900-8844.

Dit alles voorkomt dat de brandweer heen en weer blijft rijden voor kleine brandjes (die alweer uit zijn bij aankomst) waardoor ze niet inzetbaar zijn bij een mogelijk belangrijkere melding, zoals bijvoorbeeld brand in een woning.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »