Politie

BARENDRECHT – Meerdere meisjes en jong volwassen vrouwen zijn afgelopen week in Barendrecht achtervolgd door een man op een scooter. Dit gebeurde meermaals op de Voordijk en omgeving van Park Nieuweland, altijd als de vrouwen alleen op hun fiets reden.

De situatie zorgt voor een onbehaaglijk en onveilig gevoel, zo omschrijven een aantal van hen (en hun ouders) aan BarendrechtNU. Het probleem is tevens dat de politie niets kon betekenen omdat de man niets strafbaars zou doen, zo stellen de betrokkenen. Toch blijft het verstandig om hiervan melding te maken bij de politie. Naast het achtervolgen van (jonge) vrouwen zijn er geen meldingen bekend over dat de man ook andere dingen zou doen.

“Deze man bleef achter mij aanrijden”

Eén van de jonge meiden die al fietsend op de Voordijk door de man werd achtervolgd : “Deze man bleef achter mij aanrijden. Daarom ging ik langzamer fietsen om te kijken of hij ook langzamer zou rijden, dat deed hij. Hij was denk ik op 3 meter afstand van mij. Hij bleef een paar minuten achter me aanrijden. Toen zette ik mijn fiets stil en wilde hem aanspreken, maar toen draaide hij zijn scooter om en reed snel weg. Ik was op dat moment helemaal alleen.

Later zag ze op Facebook een veel gedeeld bericht waarin een andere jonge vrouw uit Barendrecht aangaf ook te zijn achtervolgd door dezelfde man. Ze herkende de man en scooter op een foto die bij het betreffende bericht was gevoegd. Toen werd namelijk de politie ingeschakeld en kwamen agenten ter plaatse nadat de rollen werden omgedraaid, samen met anderen werd de man op de scooter achtervolgd en tot stoppen gedwongen: “De politie is erbij gekomen en die heeft hem weer laten gaan. (…) Hij achtervolgt meisjes die alleen fietsen. Het is een bekende van de politie maar die doet niets, omdat achter meisjes aanrijden blijkbaar niet strafbaar is. Er moet eerst iets gebeuren…” Het bericht werd afgesloten met: “Pas goed op elkaar zodat Barendrecht een veilige plek blijft waar iedereen alleen over straat kan. (…) deel dit bericht alsjeblieft zodat iedereen in Barendrecht en Rotterdam gewaarschuwd is.

Muziekplein

De vader van weer een ander meisje omschrijft een soortgelijke situatie van afgelopen zaterdagavond waarin zijn dochter terecht kwam: “Om half negen reed mijn dochter vanaf Bijdorp naar het Muziekplein waar ze met andere meiden hadden afgesproken om naar het hockeyfeest bij HCB te gaan. Toen hij haar zag is hij omgedraaid en bleef vervolgens vlak achter haar fiets aanrijden. Eerder op de dag gebeurde dat ook al bij een van haar teamgenoten vanaf de Hockey naar Ter Leede.

Update 20 sept

Politie Barendrecht heeft een bericht gedeeld nav de berichtgeving:

« | »