Barendrechter (33) in buurgemeente aangehouden voor heling, gereedschap vermoedelijk afkomstig van diefstal

BARENDRECHT – De politie heeft gisteravond (Zaterdag 7 juli 2018) in Hendrik-Ido-Ambacht twee mannen aangehouden op verdenking van heling. De twee mannen vielen op omdat ze in een te zwaar beladen voertuig reden. De twee inzittenden, een 51-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Barendrecht, zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

Bij de controle van de auto bleken er spullen in het voertuig te liggen die volgens de politie vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Ook stond het voertuig bij het RDW gesignaleerd: “Dit betekent dat het voertuig als vermist is gemeld, maar er nog aangifte gedaan moet worden bij de politie“, aldus de politie.

Diefstal en rijbewijs

Politie Drechtsteden: “Nadat het voertuig door ons aan de kant werd gezet voor een nadere controle, viel het onze collega’s op dat er diverse gereedschappen her en der door het voertuig lagen. De bestuurder en zijn bijrijder konden desgevraagd geen aannemelijke verklaring geven voor de aanwezigheid van deze goederen. Uit onderzoek bleek dat er meerdere goederen in het voertuig lagen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Ook bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek. Tegen de bestuurder, die zonder rijbewijs reed, is proces-verbaal opgemaakt.

« | »