Alcohol- en verkeerscontrole langs de Dierensteinweg: 3 aanhoudingen voor rijden onder invloed

BARENDRECHT – [Foto’s] Gistermiddag (Vrijdag 13 april 2018) en -avond heeft de politie een grote controlepost opgezet langs de Dierensteinweg. Tussen 16:00 en 23:00 uur zijn vele honderden auto’s door deze ‘controle straat’ gestuurd op het parkeerterrein bij de schietvereniging.

Automobilisten werden afwisselend vanuit één of beide rijrichtingen vanaf de Dierensteinweg door de alcohol- en verkeerscontrole gestuurd. Ook reden diverse motoragenten rond in de omgeving om opvallende auto’s (o.a. snelheid en gebreken) richting de controle te begeleiden

Aanhoudingen

In drie gevallen werd de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed (‘artikel 8’). Eén persoon reed met een ingevorderd rijbewijs en verder werden er diverse bekeuringen gegeven voor gebreken aan de voertuigen. Zo moest één automobilist zijn auto op locatie achterlaten omdat de uitlaat bijna over het wegdek sleepte.

Politie Barendrecht over de verkeerscontrole: “Alle bestuurders moesten blazen en bij vier bestuurders bleek dat zij teveel gedronken hadden om te mogen rijden. Twee van hen waren beginnend bestuurder. De rest van de bestuurders kreeg de felbegeerde BOB-sleutelhanger uitgereikt. 47 voertuigen werden aan een nadere controle onderworpen. Er werden tijdens deze nadere controles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor o.a. defecte verlichting, verlopen APK, een afgebroken uitlaat en losliggende lading. Ook werd er wiet in beslag genomen en 2x bekeurd voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Minister

Tijdens de actie kwam ook minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) op bezoek. Hij was uitgenodigd door de politie vrijwilligers om een kijkje te komen nemen bij hun werk. Hij heeft aan het begin van de avond een uurtje meegekeken bij de controles en uitleg gekregen van de vrijwilligers. Politie Basisteam Oude Maas: “Deze controle is een groot succes geworden door de fantastische samenwerking van de beroepscollega’s en de vrijwilligers.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »