De Kleine Duiker, Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – De voormalig beheerder van De Kleine Duiker, een 39-jarige man, is gisteren (Donderdag 15 februari 2018) door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

De rechtbank heeft de man hiertoe veroordeeld vanwege seksuele handelingen met meerdere minderjarigen. In ieder geval één van de slachtoffers verzorgde haar paard op de boerderij.

Update: Reactie van De Kleine Duiker op veroordeling voormalig beheerder Robin van E.

Veroordeling: cel en behandeling

De vergrijpen kwamen aan het licht doordat één van de slachtoffers over het misbruik is gaan praten. De slachtoffers waren toentertijd tussen de 12 en 16 jaar, het misbruik heeft meerdere jaren aangehouden. De man werd op non-actief gesteld nadat de politie de verdenkingen bekend had gemaakt bij De Kleine Duiker. Hij werkte toen al meerdere jaren op de recreatieboerderij.

Naast de celstraf moet de man ook verplicht in behandeling: “De verdachte is veroordeeld voor ontucht met minderjarigen en aanranding. Ook moet hij de behandeling voor zedendelinquenten ondergaan“, aldus de persvoorlichter van de rechtbank in Rotterdam.

Foto: Archieffoto van recreatieboerderij De Kleine Duiker

« | »