Container met ruim €200 miljoen aan cocaïne onderschept op weg naar Barendrecht

BARENDRECHT/ZEVENBERGEN – Op dinsdagmiddag 16 januari werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een zeecontainer die tijdelijk was gestald bij een transportbedrijf in Zevenbergen. Vier mannen werden aangehouden, waaronder een man uit Barendrecht.

BN De Stem sprak met de zoon van de eigenaar van het betreffende transportbedrijf. Hij stelt dat de container, waar 1.000 kilo cocaïne en bananen in zaten, als eindbestemming een bedrijf in Barendrecht had: “Hij moest naar Barendrecht, maar omdat ze daar pas de volgende dag konden lossen, hebben we de vrachtwagen in onze bedrijfsloods in Zevenbergen gezet.” Het bedrijf werkte in opdracht van een klant, zo vertelt de zoon van de eigenaar. De eigenaar zelf werd aangehouden.

Container gevolgd

In de haven van Antwerpen was een container met bananen uit Colombia binnengekomen en bij controle door de Belgische douane bleek hier cocaïne in te zitten. Onderzoek wees uit dat de container Nederland als bestemming zou hebben en daarna is direct contact gelegd met de Nederlandse politie. Met de informatie van de Belgische autoriteiten werd een plan gemaakt en de container, waar de drugs inmiddels was uitgehaald, werd gevolgd door de Nederlandse politie. Uiteindelijk is de container gelost bij een loods in Zevenbergen.

Toen er drie mannen verschenen bij de loods is direct ingegrepen en viel de politie binnen. Later werd een vierde verdachte aangehouden. De mannen, drie Nederlanders uit Numansdorp, Barendrecht en Breda en een Griek zijn direct aangehouden. In ieder geval drie van vier mannen worden vrijdag voorgeleid bij de rechter commissaris in Rotterdam.

Artikelfoto: Archieffoto van een eerdere drugsvangst in een container met bananen die onderweg was naar Barendrecht

« | »