FOTO'S: Zware storm veroorzaakt grote en kleine schades in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De zware storm die vandaag (Donderdag 18 januari 2018) over Barendrecht trok heeft voornamelijk schade toegebracht aan de natuur. Bomen, groot en klein, werden door de harde wind uit de grond gerukt. Bij een aantal huizen waaiden losse dakpannen van het huis (o.a. aan de Tjalk en Bachlaan).

Door het omwaaien van een grote boom aan de Tjalk/Schoener is grote schade ontstaan aan gemeentelijk eigendom: de boom kwam op een bruggetje terecht waardoor deze volledig is verwoest, de brug over het water is niet meer te gebruiken.

Bomen

De brandweer is vanaf het begin van de storm tot het eind van de middag op pad geweest om stormschades veilig te stellen of op te lossen. Onder andere aan de Schoener, Wagenmakerij en Helfrichstraat kwam de brandweer in actie.

Ook vielen er in het Kooiwalbos diverse grote bomen over het fietspad, slechts een enkele boom is op deze plek tot op heden in stukjes gezaagd (Update 18:48: De brandweer is zojuist gealarmeerd voor de bomen die hier nog liggen). In park Buitenoord waaiden een aantal bomen om en ook langs de Ziedewijdsebaan bezweken twee grote bomen onder de druk van de wind.

Lees hier alle meldingen van vandaag terug en bekijk de foto’s per locatie/melding.

Bekijk hier het foto overzicht van de stormschades in Barendrecht. Foto’s o.a. ingezonden door: Michelle, Nico, Mees, Marco, Melanie, Rob, Liane, Eline, Frans, Sepril, Barbara, Sandra.
Fotograaf: Ingezonden / BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »