Brandweer redt paard uit sloot langs de Lorentzweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vanmiddag (Maandag 7 oktober 2013) om kwart voor drie met gepaste spoed naar de Dordtsestraatweg opgeroepen voor een dier in nood.

Ter plaatse bleek dat bij de Dordtsestraatweg, langs de Lorentzweg, een paard in de sloot terecht was gekomen. Met teugels en brandslangen werden er pogingen gedaan om het paard uit het water te trekken. Toen de brandweer het paard bijna op het droge had gekregen, gleed deze het water weer in. Om tien over drie is besloten om een extra brandweervoertuig op te roepen, deze zou het paard met een kraan uit de sloot kunnen tillen.

Na drie kwartier proberen om het paard eruit te krijgen, kon het paard uiteindelijk toch uit het water worden getrokken. Het met spoed ter plaatse gekomen brandweerteam met een kraan bleek hierdoor uiteindelijk toch niet nodig te zijn.
Video: WilcoBarendrecht, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: David Pronk, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »