Archieffoto van een brandweerman bij een brand

BARENDRECHT – [Foto + video] De brandweer is gisteravond (Dinsdag 31 oktober 2017) rond 23:00 uur uitgerukt voor een containerbrand aan de Torenmolen. De brand werd al snel opgeschaald naar een spoedmelding toen bleek dat de containers tegen de muur van een kinderdagverblijf stonden.

Eerder gisteravond (Dinsdag 31 oktober 2017) (20:45) werd er ook al een container in brand gestoken naast sporthal de Driesprong (Marijkesingel). Tegelijkertijd met de brand aan de Torenmolen werd een (leeg) konijnenhok in brand gezet aan de Jacoba Pompevliet, omwonenden blusten de brand hier zelf. Het hok stond vermoedelijk al eerder als afval langs de weg.

Kinderdagverblijf

De brandweer heeft de containers naast het kinderdagverblijf aan de Torenmolen moeten blussen: “Gelukkig waren we er net op tijd bij en konden we voorkomen dat de brand het pand in sloeg. Het kinderdagverblijf stond wel onder de rook en heeft hierdoor de nodige rookschade opgelopen“, aldus de brandweer. De brandweer heeft het gebouw geventileerd en Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om te helpen bij de afhandeling van de stank/rookschade.

Artikelfoto: Archieffoto van brandweerman bij een brand (niet de brand aan de Torenmolen) (tip/foto’s insturen)


Foto van de brand aan de Torenmolen:

Video van de brand aan de Jacoba Pompevliet:

« | »