BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Vrijdag 29 september 2017) 3 personen aangehouden nadat (in ieder geval) één van hen een telefoon had gestolen van een vrouw op de Noordersingel (thv de Carnisse Haven), zo laat een vrijwilliger van Buurtpreventie weten.

Een jongen van 15 á 16 jaar sprak de vrouw aan en vroeg hoe laat het was. Toen ze haar telefoon pakte om de tijd te bekijken werd die uit haar hand gerukt. De jongen rende er vervolgens hard vandoor.

Achtervolging en aanhouding

De vrouw bleek een tweede (werk)telefoon bij zich te hebben en belde familie. Haar man is direct op de fiets gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. Mede dankzij de hulp van buurtbewoners kon de verdachte worden gepakt en overgedragen aan de politie. Buurtpreventie laat weten: “Dus iedereen, let goed op je omgeving. Wees voorzichtig als er iemand naar je toe komt lopen en vooral als ze vragen hoe laat het is.

Ze vermoeden tevens dat het dezelfde groep is die actief is rond het Inge de Bruijn zwembad. Na de aanhouding van de dief heeft de politie nog 2 andere jongens aangehouden die vermoedelijk betrokken zijn bij de beroving.

« | »