Politieauto

BARENDRECHT – [Foto + Update 1 + Update 2] Vanochtend (Vrijdag 27 september 2013) rond kwart voor zeven is een man bij een automobilist in Barendrecht ingestapt en wilde hem gaan laten pinnen. De dader heeft hierbij uiteindelijk de auto gestolen van het slachtoffer en is er vandoor gegaan. Het slachtoffer van deze beroving is gelukkig ongedeerd gebleven.

Politieagenten zagen de auto even voor half elf (10:22) vanochtend (Vrijdag 27 september 2013) rijden in Hoogvliet, hierop hebben ze de achtervolging ingezet. Vanaf de Groene Kruisweg ging de verdachte richting Hoogvliet naar de Middenbaan-Zuid. Daar ging bestuurder van de auto er rennend vandoor. Bij zijn aanhouding werd man door een agent, voor zover nu bekend is, in zijn heup geschoten. De verdachte had zelf een vuurwapen bij zich.

Dit is de tweede gewapende overval/beroving vandaag (Vrijdag 27 september 2013) in Barendrecht, vannacht (Vrijdag 27 september 2013) vond er ook al een gewapende overval plaats op de McDonalds in Barendrecht.

Update 11:55 – Overval & beroving Barendrecht

Onder andere de Volkskrant en het Algemeen Dagblad melden inmiddels dat de beschoten verdachte ook betrokken is geweest bij de overval op de McDonalds. Deze informatie is nog niet bevestigd en het is ook niet bekend wie de bron is van die informatie. Zodra het bekend is of er een verband is tussen de twee overvallen laten we dit hier weten. De politie is, in tegenstelling tot hun berichtgeving, ook al een tijdje niet meer bezig met sporenonderzoek. Om 10 uur vanochtend (Vrijdag 27 september 2013) zaten de eerste gasten alweer in de McDonalds Barendrecht.

Update 12:30 – Verdachte in bil geschoten

Enkele uren nadat een man vrijdagochtend onder bedreiging van een vuurwapen en mes een man in Barendrecht overviel hielden agenten in Hoogvliet na een achtervolging een 21-jarige verdachte aan.

Rond 06.45 uur zat een man in zijn auto op een parkeerplaats aan de Klaproos in Barendrecht. Er stapte een hem onbekende man in die hem onder bedreiging van een mes en vuurwapen dwong naar een nabijgelegen geldautomaat aan de Dierensteinweg/Pascalweg (rotonde bij het viaduct A15) te rijden. Daar zou het slachtoffer moeten gaan pinnen, maar hij wist uit de auto te springen en zo te vluchten. De berover ging er vervolgens vandoor in de auto van het slachtoffer. Agenten in de hele regio keken uit naar het voertuig. Rond 10.20 uur zag een eenheid de auto rijden op de Groene Kruisweg in de richting van Hoogvliet.

De agenten gaven hem een stopteken om hem vervolgens met een benaderingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten aan te houden. De bestuurder reageerde niet op stoptekens en er begon een achtervolging. Op de Middenbaan-Zuid in Hoogvliet liet de man de gestolen auto achter en ging hij er rennend vandoor met een vuurwapen in zijn hand. Op een waarschuwingsschot reageerde hij niet, waarop hij door een agent in zijn bil werd geschoten. Het mes had hij tijdens zijn vlucht weggegooid en ook dat is in beslag genomen. De woonplaats van de 21-jarige man is nog niet bekend.

« | »