Politieauto

RHOON – Agenten hebben zeven jongeren van 15 jaar oud aangehouden na een woningoverval in Rhoon op zaterdag 2 september. Bij de overval werd een 14-jarige bewoner getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een boksbeugel.

Eén van de verdachten is een 15-jarige uit Barendrecht.

Stroomstootwapen

De jongen was alleen thuis met een aantal vrienden. Rond 22.45 uur werd er aangebeld door een groep jongens. De jongen deed open, werd  meteen bedreigd met een vuurwapen en kreeg schokken van een stroomstootwapen. Even later werd hij ook nog tegen zijn hoofd geslagen.

De groep ging er vandoor met een fles drank.  De jongen raakte lichtgewond. “De gewelddadige overval heeft begrijpelijkerwijs op het slachtoffer en zijn familie diepe indruk gemaakt. Aan hen is slachtofferzorg aangeboden“, zo vertellen rechercheurs van het Regionaal Overvallenteam.

Onderzoek

Het overvallenteam startte meteen een onderzoek. Op zondag 3 en maandag 4 september hielden rechercheurs in totaal zes jongens en één meisje aan van 15 jaar uit Barendrecht, Rhoon, Rotterdam en Spijkenisse. Het stroomstootwapen, boksbeugel en balletjespistool zijn in beslag genomen.

Twee verdachten zijn heengezonden wegens een minimale rol bij de overval. Wel worden zij vervolgd voor het binnendringen van de woning. Vier verdachten zijn onder voorwaarden heengezonden en moeten zich later verantwoorden bij de rechter. Een zevende verdachte moet voorlopig zijn proces afwachten in de Jeugdgevangenis.

« | »