Drie jongens opgepakt voor (poging) inbraak basisschool aan de Klipper in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto] Politiemensen hebben zondagavond 1 september, om ongeveer 22.30 uur drie jongens aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een school aan de Klipper in Barendrecht. De drie, één Rotterdammer van 16 jaar en twee Barendrechters van 16 en 17 jaar oud, werden op het dak en in de directe omgeving aangetroffen.

Getuigen hadden gezien dat er drie mannen op het dak van de school liepen. Zij waren daar vermoedelijk op gekomen door gebruikmaking van een ladder. Op het dak hebben zij een lichtkoepel ingegooid met een steen om zich zodoende toegang tot de school te verschaffen.

De politie stelt een nader onderzoek in of de jongemannen überhaupt binnen in de school zijn geweest en of er eventueel iets buit is gemaakt. Er is door de ingegooide koepel in ieder geval schade ontstaan.

De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen om te assisteren de jongens van het dak te halen. Maar nog voordat de ladderwagen kon worden ingezet werden de jongens al naar beneden gepraat door de politie.

Foto: Jacco van Bemmel

 

« | »