Politieauto

BARENDRECHT – Met enige regelmaat duiken ze op allerlei plekken op; reizende, vaak Engelstalige ‘klusjesmannen’ die de deuren afgaan om hun diensten aan te bieden.Eenmaal begonnen aan een klus vragen ze opeens exorbitante bedragen en maken ze de klus niet af.

Afgelopen maandag maakte een bewoner van de Koraallaan in Barendrecht melding van een ‘klusjesman’ die hij niet vertrouwde. Politie Barendrecht waarschuwt voor de werkwijze van deze ‘klusjesmannen’.

Gebrekkig Engels

De bewoner van de Koraallaan in Barendrecht belde maandag 6 februari de politie nadat bij hem aan de deur was aangebeld door een ‘klusjesman’ die in gebrekkig Engels zijn diensten aanbood. De bewoner zag dat de man bij meerdere huizen aanbelde, vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten die naar de Koraallaan kwamen, zagen drie mannen die folders aan het rondbrengen waren voor hun klusdiensten. Omdat de mannen op dat moment geen strafbare handelingen pleegden, konden de agenten hen niet bekeuren of aanhouden. Wel vraagt de politie bewoners alert te zijn.

Trap er niet in

De aanbiedingen klinken mooi en goedkoop, maar trap er niet in! Achteraf blijkt de kwaliteit van de geleverde diensten niet goed en is de prijs ook ineens hoger dan afgesproken. Vervolgens proberen de klusjesmannen op een agressieve en intimiderende manier het geld te krijgen. Het advies van de politie is dan ook om niet op de aanbiedingen in te gaan en de politie te contacten wanneer je in aanraking komt met de klusjesmannen.

Waarschuw ouderen in je omgeving voor dergelijke praktijken en bel de politie bij onraad.

« | »