Brandweer haalt zwaan van ijs aan Touwslagerij om visdraad van lichaam te halen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is gisteravond (Donderdag 19 januari 2017) om zeven uur gealarmeerd voor een melding van een dier in nood aan de Touwslagerij. De melder dacht dat een zwaan vast zat (gevroren) in/op het ijs in een sloot achter de woningen.

Brandweer Barendrecht is als ‘wateroppervlakte reddingsteam’ ter plaatse gekomen om het dier te komen helpen. Bij de eerste stap op het ijs kwam de zwaan direct uit het wak, daarop leek het alsof er niets aan de hand was. Het dier had echter een visdraad om zijn poot zitten.

Het ijs op

Twee brandweerlieden zijn in een speciaal pak het ijs opgegaan om de zwaan te vangen. Het beest bleek een stuk (vis)draad om zijn poot te hebben zitten dat ook verstrikt zat om zijn vleugel. De brandweer heeft het dier van twee kanten (via het ijs op de sloot) benaderd. De zwaan liet met enkele geluiden duidelijk merken daar niet van te zijn gediend. Eenmaal ingesloten kwam de zwaan richting de kant, hier heeft de brandweer een jas over zijn kop gegooid en het dier op de kant gehaald. Hier werd de zwaan rustig en kon de brandweer het visdraad rond zijn lichaam verdwijnen.

Enkele minuten later wandelde de zwaan weer vrolijk verder over het ijs.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »