77-jarige man gewond bij aanrijding met auto op Portlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s] Bij een aanrijding aan de Portlandse Baan is vanochtend  een 77-jarige man uit Ridderkerk gewond geraakt. De man stak met zijn fiets de autoweg van de Portlandse Baan over richting de Zuider Carnisseweg.

De politie stelt dat de fietser de voorrangstekens (haaientanden) op het fietspad heeft genegeerd. Een automobilist raakte de Ridderkerker vervolgens met de voorkant van zijn auto in de flank. Omstanders schoten direct te hulp en boden de man hulp en dekens aan, zo stelt één van de omstanders.

Gewond

Naast de politie en ambulance werd een trauma-arts per traumahelikopter ingevlogen. De traumaheli landde op het Kilpad. Passanten dachten gezien de situatie aan ernstig letsel, maar de man is er wonder boven wonder relatief goed vanaf gekomen. Hij heeft gaatjes, schrammetjes en blauwe plekken op zijn lichaam overgehouden aan het ongeval (oppervlakkig letsel), zo laat de politie weten.

De verkeerspolitie heeft vanmiddag (Maandag 16 januari 2017) onderzoek gedaan op de kruising waardoor automobilisten enige vertraging ondervonden.

Foto: Montage ingezonden foto’s (o.a. Wesley van Gerven):

« | »