Vrachtwagenchauffeur ruim 2 uur bekneld in cabine bij groot ongeval op A15

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De hulpdiensten zijn vanmiddag (Woensdag 7 december 2016) om half vijf gealarmeerd voor een groot ongeval op de A15 bij Barendrecht. Politie, brandweer, ambulance, de traumahelikopter en Rijkswaterstaat kwamen met spoed naar het incident. De traumahelikopter landde op de snelweg.

De snelweg is enige tijd volledig afgesloten geweest in de richting van Ridderkerk. Het resultaat hiervan was een kilometerslange file en veel sluipverkeer over de wegen van Barendrecht. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 22:00 uur weer zal worden vrijgegeven.

Beknelling

Een vrachtwagenchauffeur is na een lange en intensieve samenwerking door de hulpdiensten bevrijd uit zijn cabine. De cabine van de chauffeur raakte de container van de voorliggende vrachtwagen. Een derde vrachtauto die pal naast de twee andere vrachtauto’s stond had een personenauto tegen de voorkant aanzitten. Volgens een omstander is een inzittende van deze personenauto vrij snel overgebracht naar het ziekenhuis.

Samenwerking hulpdiensten

De vrachtwagenchauffeur die bekneld zat in zijn cabine kon hier na ruim 2 uur uit worden bevrijd. Brandweer, ambulance en het mobiel medisch team werkten hierbij nauw samen. De brandweer zorgde voor ondersteunend materieel en gereedschap om het werkgebied veilig te stellen en de cabine open te knippen. Ondertussen verzorgde het medisch personeel de chauffeur in de cabine. Pas nadat de chauffeur uit de cabine was gehaald vertrok ook de traumahelikopter weer.

De politie heeft tijdens de hulpverlening en daarna onderzoek verricht. Naast het vastleggen van het incident is er ook met getuigen gesproken. Om kwart voor acht kon er worden begonnen met de berging van de betrokken voertuigen.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »