Onderzoek naar grootschalige drugshandel: 2 arrestaties bij woninginval in Barendrecht

BARENDRECHT – Bij drie invallen in woningen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Rotterdam Ommoord heeft de politie dinsdagochtend in totaal ruim 48 kilo drugs, €213.000,- aan contant geld en een vuurwapen gevonden. Zes mensen uit Rotterdam, Barendrecht en Zaandam zijn gearresteerd.

In Barendrecht werd een inval gedaan in een woning. Hierbij zijn een 35-jarige man en 39-vrouw gearresteerd. In de woning vond de politie bijna €60.000 aan contant geld en 16 dure exclusieve merkhorloges. Het geld, de horloges en een auto, zijn in beslag genomen.

Grootschalige drugshandel

Naar aanleiding van onderzoek op Rotterdam-Zuid kreeg de politie drie woningen in beeld waarbij zij een vermoeden hadden (dat er sprake was) van drugshandel, waaronder een huis in Barendrecht. In de eerste woning zijn twee bewoonsters, een moeder en dochter (37 en 18 jaar), en een 42-jarige mede Rotterdammer aangehouden. Het pand bleek inderdaad te worden gebruikt voor drugshandel. Agenten vonden er 48 kilo aan cocaïne en speed, 7 kilo versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Door de grote hoeveelheid drugs denkt de politie dat de verdachten de woning gebruikten als een soort groothandel; niet leverend aan gebruikers, maar aan dealers. Naast de verdovende middelen vonden agenten nog bijna 27.000 euro in contanten en een vuurwapen met munitie. Drie auto’s zijn in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking kwam er man aan de deur, vermoedelijk een klant. Deze man, een 49-jarige Zaandammer, droeg ruim €144.000,- bij zich. De politie hield hem aan op verdenking van witwassen.

De tweede inval vond plaats in Barendrecht (2 arrestanten), de derde inval in een bedrijfspand in Rotterdam Ommoord leverde behalve waardevolle informatie geen bijzonderheden op. De politie en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort.

« | »