Station Barendrecht

BARENDRECHT – De brandweer van Barendrecht en Rotterdam zijn vlak voor het middaguur gealarmeerd voor een brandmelding in de spoortunnel van Barendrecht. De brandmelding werd gemaakt voor de HSL spoorbuis 3 en 4. Op het moment van een brandmelding wordt al het treinverkeer in de tunnel stilgelegd. Er rijden op dit moment (12:15) dan ook geen treinen vanaf station Barendrecht.

Recent kondigde burgemeester van Belzen aan om in samenwerking met ProRail te onderzoeken waarom het brandmeldsysteem regelmatig loze automatische alarmeringen veroorzaakt. Op dit moment (12:15) is nog niet bekend of er nu wel daadwerkelijk brand is in de tunnel. De NS geeft aan dat er in ieder geval tot 12:40 geen treinen rijden. Mogelijk zullen ook treinritten daarna nog uitvallen en/of vertraagd zijn, dit was ook het geval bij eerdere (loze) brandmeldingen.

Updates

Update 18:30: De reizigerstunnels zijn vrijgegeven door ProRail, het treinverkeer komt weer op gang.

Update 17:40: Prorail: “Een aantal tunnelbuizen is weer beschikbaar. Dat betekent dat het reizigersvervoer volledig wordt opgestart. Het duurt altijd even voordat alles weer rijdt volgens schema.

Vrijdag 23 september heeft omstreeks 12 uur ‘s middags een openstaande deur in de Barendrecht tunnel het automatische blussysteem in werking gezet en is al het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht/Breda gestremd. NS zet bussen in. Het is nog niet bekend tot wanneer de storing zal duren.“, aldus ProRail.

Update 16:00: GRIP1 op station Lombardijen. Veel reizigers gestrand, hulpdiensten ter plaatse om reizigers water aan te bieden. De NS heeft te weinig bussen om alle reizigers te vervoeren. RET helpt waar mogelijk met extra bussen.

Update 13:08: Brandweer Barendrecht laat weten dat er geen sprake is van brand. Het schuimblussysteem heeft wel weer zijn werk gedaan waardoor de tunnel vol staat met blusschuim:

Update 12:25: NS: “Tussen Lombardijen en Zwijndrecht rijden geen treinen door een technische storing in een tunnel. De extra reistijd is meer dan 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Mocht je nog even op station Barendrecht moeten wachten door uitgevallen treinritten… zie ook: Vleermuizen boven je hoofd bij ingang station Barendrecht

« | »