Woningen kort ontruimd door gaslek aan de Ziedewijdsedijk

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Woensdag 24 augustus 2016) om kwart voor vier zijn politie en brandweer gealarmeerd voor een melding van een gaslek aan de Ziedewijdsedijk. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse.

Op de locatie bleek tijdens werkzaamheden aan het fiets- en voetpad een gasleiding te zijn geraakt. Uit voorzorg zijn 6 omliggende woningen ontruimd. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld in afwachting van de reparateur. Hiervoor werd ook een deel van de Ziedewijdsedijk afgesloten.

Gasleiding afgesloten

De medewerkers van Stedin, netbeheerder van het gas en elektriciteitsnetwerk, waren snel ter plaatse en hebben één leiding naar een woning afgesloten en daarmee het lek gestopt. Hiermee was het gevaar geweken en konden de bewoners terug in hun woning.

In deze éne woning moesten de aardappelen die al geschild waren door de bewoonster nog even wachten: dit huis zat enige tijd langer zonder gas in verband met het herstellen van de lekke leiding.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »