Plofkraak op geldautomaat van Beuningenhaven Carnisseveste in Barendrecht

BARENDRECHT – [Bekijk de foto’s + video] Om vier uur vannacht (Zaterdag 15 juni 2013) is de brandweer van Rotterdam met spoed opgeroepen voor een brand in een auto aan de van Beuningenhaven in Barendrecht, Carnisselande. Kort daarop is ook de brandweer van Barendrecht met spoed opgeroepen naar de ABN Amro op de Carnisseveste.

Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een plofkraak op de geldautomaat van de ABN Amro op de Carnisseveste. De daders hebben hierbij een auto gebruikt die volledig in brand is gevlogen. De auto is waarschijnlijk gebruikt om de toegangsdeur aan de zijkant van de geldautomaat te rammen. De brandweer heeft de auto geblust en kon vervolgens weer terug naar de kazerne. De politie heeft vanaf dat moment een plaats delict gevormd om de kraak te onderzoeken.

Op de plaats van het incident heeft de politie een gasfles aangetroffen. Omwonenden hebben aan de politie verklaard meerdere knallen te hebben gehoord, maar dit zou ook de brandende auto kunnen zijn geweest. Het is nog niet bekend of de daders daadwerkelijk geld hebben meegenomen.

De politiehelikopter heeft langere tijd rondgevlogen boven Barendrecht om de daders op te sporen. De daders zijn nog niet aangehouden, de politie is op zoek naar 4 verdachten die op twee scooter (zwart en rood gekleurd) zijn vertrokken vanaf de plofkraak.

Volg BarendrechtNU via Twitter, Facebook en Google+ om updates te ontvangen. Heeft u foto’s van dit incident, stuur ze naar nieuws [@] barendrechtnu.nl of upload ze hier.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »