BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Agenten uit de Hoeksche Waard hebben afgelopen nacht alsnog een gezochte verdachte kunnen aanhouden. Afgelopen week wist de man nog te ontkomen tijdens een grote zoekactie naar hem met o.a de politiehelikopter, zeehavenpolitie, KNRM en een hond. Hij sprong toen het water in na het ontvluchten van zijn gestolen voertuig.

Deze verdachte werd vannacht (Dinsdag 21 juni 2016) opnieuw gespot op de A29. Bij de afrit Barendrecht (thv de Kilweg) vloog de verdachte uit de bocht. “Na een korte sprint kon hij overmeesterd worden waarna hij is aangehouden“, aldus de politie.

Afgesloten

De afrit is vanochtend (Dinsdag 21 juni 2016) afgesloten geweest voor onderzoek door de politie. Ook is het voertuig weggehaald uit de berm door een berger. Vanwege de afsluiting ontstond een lange file op de A29 vanaf Hoeksche Waard richting Rotterdam. Om 9:00 uur is de afrit weer vrijgegeven.

Update: Verdachte geeft zich over na trekken van vuurwapen

Afgelopen dinsdagmorgen herkenden agenten de man die eerder wist te ontkomen bij zijn vlucht, het betreft een 43-jarige Rotterdammer. Hij werd in een geparkeerde auto bij een pompstation aan de A29 in Mijnsheerenland gezien door agenten. De man reed met piepende banden weg toen agenten de man aanspraken. Agenten zetten wederom de achtervolging in en zagen dat de verdachte, in de ochtendspits, hard over de vluchtstrook reed en steeds met scherpe bochten van baan veranderde. Dit leverde levensgevaarlijke situaties op voor hem en medeweggebruikers. De man nam, plotseling van baan veranderend, de afrit Barendrecht. De agenten die hem op de hielen zaten zagen dat hij, in de scherpe bocht, tegen een boom tot stilstand kwam. De verdachte sprong uit de auto en zette het op een lopen tot hij een agent hoorde roepen dat er een vuurwapen op hem gericht was. De man deed zijn armen in de lucht en gaf zich over. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto waarin de man zich bevond bleek eveneens gestolen. De agenten troffen in de auto spullen aan die de verdachte vermoedelijk eerder die ochtend buit had gemaakt bij een inbraak in een Chinees restaurant en de er boven gelegen woning in Klaaswaal.

Foto: Politie Hoeksche Waard

« | »