Politie achtervolging van scooter eindigt in de sloot na aanrijding op Kooiwalweg

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft vanmiddag (Zaterdag 14 mei 2016) vanuit Rotterdam de achtervolging ingezet op een scooterrijder die weigerde te stoppen. Op de grens van Rotterdam met Barendrecht botste de scooter even na vier uur op een auto en kwam tot stilstand in een sloot langs de Kooiwalweg. De scooter kwam via het fietspad vanaf de Pascalweg.

Op de scooter zouden twee jongens hebben gezeten. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een ambulance is voor de gewonde jongen ter plaatse gekomen terwijl de politiehelikopter ook boven het incident rond cirkelde. De aanleiding voor de achtervolging is nog niet bekend.

Scooter in sloot

Vanwege het onderzoek door de politie is het betreffende kruispunt op de Kooiwalweg afgesloten geweest. Wandelaars, fietsers en scooters konden (stapvoets) langs de afzetting.

Naast het vastleggen van sporen heeft de politie getuigenverklaringen opgenomen. De scooter is door de politie uit de sloot gehaald en meegenomen voor verder onderzoek. De auto waar de scooter tegenaan reed heeft schade opgelopen aan de voorzijde.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »