Archief: Politiehelikopter boven Barendrecht

BARENDRECHT – Politieagenten op de grond en vanuit de lucht hebben vanmiddag (Woensdag 20 april 2016) rond vier uur een grote zoekactie op touw gezet. Ze zochten naar een meisje die eerder vanmiddag (Woensdag 20 april 2016) was weggelopen uit een instelling.

Om de agenten op de grond te ondersteunen heeft de politiehelikopter lange tijd boven het oude centrum van Barendrecht gevlogen. Bij station Barendrecht is er op en langs het spoor gezocht. Het meisje werd uiteindelijk rond 18:15 uur in goede gezondheid aangetroffen bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Zoektocht en tips

De politie liet weten dat begeleiders van de instelling nog achter het meisje zijn aangerend, maar haar kwijt zijn geraakt. Het 20-jarige meisje is een bekende van de politie omdat ze al vaker is weggelopen.

Politie Barendrecht: “Als eerste hebben wij twee eenheden bij de ingangen van station Barendrecht gezet. Dit om te voorkomen dat ze hier naar binnen zou gaan. De overige eenheden hebben samen met de politiehelikopter in de wijk gezocht.

Na een oproep via Burgernet ontving de politie diverse tips over waar het meisje zou zijn: “Doordat de locaties die de melders aangaven nogal verschilden, reden we van locatie naar locatie. Na enige tijd gaf een melder een zeer goed signalement en looprichting van het meisje aan ons door. Hij had haar langs de A15 zien lopen. De bikers en de politiehelikopter hebben dit gebied doorzocht. Helaas werd ze ook hier niet aangetroffen.

Het meisje werd uiteindelijk rond kwart over zes aangetroffen in de parkeergarage bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Agenten hebben haar met de ambulance teruggebracht naar de instelling.

« | »