Buurtbewoners Amaliaplantsoen blussen brand tegen schuur: "Erger voorkomen"

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht is vanmiddag (Maandag 11 april 2016) om kwart voor zes uitgerukt voor een melding van een buitenbrand aan het Amaliaplantsoen. Hier bleek bouwafval in brand te staan dat tegen de muur van een schuur lag.

Terwijl de brandweer zich met spoed naar de melding begaf waren bewoners al druk in de weer met emmers water, zo schrijft Brandweer Barendrecht op Twitter.

Geblust

De bewoners hebben de brand gezamenlijk weten te blussen waarna de brandweer nog wat smeulende resten heeft geblust en een nacontrole heeft uitgevoerd. Brandweer Barendrecht prijst de snelle actie door de bewoners: “Buurtbewoners hebben gezamenlijk geblust met diverse emmers en specikuipen. Ook werden we naar de juiste plek gewezen door hen. Buurtbewoners hebben echt erger voorkomen. Hulde.

Eén ding is zeker, ze hebben veel erger voorkomen. De ruiten van de garage waren al aan het barsten en ook tussen het dak begon het te branden. Als de buren niet zo alert hadden gereageerd was de brand zeker naar binnen de woning ingeslagen.

« | »