Fietsendief betrapt, rent treintunnel in, slaat agent en wordt alsnog gepakt door burger

BARENDRECHT – De politie van Barendrecht ontving gisteravond (Dinsdag 5 april 2016) een melding van een fietsendiefstal bij het station. De meldster kon de politie van een goed signalement voorzien en had een foto gemaakt van de verdachte. De meldster heeft de agenten vervolgens naar de verdachte toe geleid.

Politie Barendrecht: “Bij het zien van ons begon de verdachte te rennen. De verdachte rende station Barendrecht op en vervolgens de treintunnel in. Omdat dit levensgevaarlijk is zijn wij de verdachte niet gevolgd. Wij zijn aan beide kanten van de tunnel gaan staan en hebben de camera’s in de tunnel uit laten kijken. Hierop was te zien dat verdachte richting uitgang tunnel liep.

Burger gooit verdachte op de grond

Nadat de verdachte de agenten zag ging hij er weer rennend vandoor. “Nadat een collega de verdachte te pakken had sloeg hij de collega waardoor hij weer weg kon komen. De collega gebruikte vervolgens pepperspray maar dit had helaas niet het gewenste effect.“, zo schrijft politie Barendrecht op Facebook. Iets verderop stond een burger die het allemaal zag gebeuren, deze persoon heeft de verdachte gepakt en op de grond gegooid. De man die verdacht wordt van fietsendiefstal is aangehouden.

Politie: “De eigenaar van de fiets en wij zijn de melder en behulpzame burger zeer dankbaar.

Foto: Politie Barendrecht

« | »