Getuigen gezocht van "opzettelijke aanrijding" op Vrijenburgweg

BARENDRECHT – Gistermiddag (Vrijdag 1 april 2016) rond half vijf vond er een aanrijding tussen een auto en scooter plaats op de Vrijenburgweg. De 18-jarige jongen die werd aangereden op zijn scooter is op zoek naar getuigen van het ongeval. Naar zijn idee werd hij opzettelijk aangereden door de man in de auto en moeten passerende automobilisten het ongeval hebben gezien.

De politie is ter plaatse gekomen, maar kon alleen helpen met het afhandelen van de schade. De scooterrijder is nu op zoek naar getuigen van het ongeval om aan te tonen dat er opzet in het spel was. De automobilist zegt dat het de schuld van de jongen op de scooter is. De scooterrijder liep geen letsel op, maar heeft wel schade aan zijn scooter.

Carnisser Baan

Aan de aanrijding bij de oversteekplaats aan de Vrijenburgweg ging een woordenwisseling vooraf. De scooterrijder vertelt: “Vanmiddag reed ik rond half 5 bij de Smitshoekse Baan in Barendrecht. Bij de rotonde met de Carnisser Baan. Daar zag een bestuurder mij over het hoofd en blokkeerde mijn weg waarna er een woordenwisseling ontstond.

Achtervolgd en aangereden

Na het voorval is de scooter doorgereden over de Carnisser Baan in de richting van het viaduct naar Rotterdam. De automobilist en zijn passagier bleven parallel aan hem rijden op de autoweg en waren aan het toeteren en seinen. “Op het moment dat ik wilde oversteken bij het viaduct van de Vrijenburgweg, zag hij mij staan en reed hij mij expres aan op het fietspad met schade tot gevolg.” De automobilist zou met zo’n 20km/u tegen de jongen zijn aangereden waardoor schade aan de scooter is ontstaan.

Getuigen

Personen die getuigen zijn geweest van de aanrijding (en/of de situatie eraan voorafgaand) kunnen contact op te nemen met BarendrechtNU om u vervolgens in contact te brengen met de scooterrijder.”Het is erg belangrijk dat ik getuigen vind voor de afhandeling van de schade. Ik hoop dat er iemand hierop reageer die dit ongeval gezien heeft. “, aldus de aangereden jongeman.

« | »