Warmtebron in schoorsteen van woning aan de Talmaweg in Barendrecht

BARENDRECHT – De brandweer is even na 6 uur vanavond (Zaterdag 18 mei 2013) met gepaste spoed uitgerukt voor een onderzoek in een woning aan de Talmaweg.

Ter plaatse heeft de brandweer met de warmtebeeldcamera een warmtebron van 50° geconstateerd in een pijp van de schoorsteen. Omdat ze niet wisten wat de warmte veroorzaakte is de ladderwagen uit Rotterdam opgeroepen, deze heeft de situatie van boven bekeken. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen de schoorsteen schoongeveegd, dit heeft het warmteprobleem opgelost.

Update 21:00

De brandweer heeft laten weten dat de schoorsteen 2 maanden geleden ook al schoon was geveegd, maar toen door een schoorsteenveger. De bewoner heeft een stookverbod opgelegd gekregen totdat de schoorsteen is gecontroleerd.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »