Beplating bij parkeergarage Carnisse Veste stort op Portlandse Baan, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Beplating boven de ingang van de parkeergarage bij de Carnisse Veste is vanavond (Maandag 8 februari 2016) door de storm losgerukt. De beplating met pijlen, een grote letter P en het Carnisse Veste logo stortte vervolgens met veel kabaal op de Portlandse Baan.

Een automobilist die via het fietspad langs de neergestorte delen wilde doorrijden kreeg een stuk plaat achterop zijn auto. Geluk bij een ongeluk: de automobilist raakte alleen zijn achterlicht kwijt. Niemand raakte gewond.

Afsluiting

De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en heeft de weg afgesloten. Autoverkeer en bussen van de RET moesten omrijden. Behalve dat de weg geblokkeerd was door beplating, kwam er af en toe ook nog materiaal naar beneden vallen.

De brandweer heeft de gemeente gevraagd het gebied af te zetten. De beheerder van winkelcentrum Carnisse Veste is eveneens ingelicht.

Update 9 feb, 7:30: De Portlandse Baan is op dit moment nog steeds afgesloten in beide richtingen. Omrijden kan via de Smitshoekse Baan en Carnisser Baan. Buslijnen 183 en 283 van de RET rijden dezelfde omleiding. Afsluiting van kracht tot nader bericht van de gemeente Barendrecht.

Update 9 feb, 10:10: Beheerder Carnisse Veste: “Op dit moment zijn we in samenwerking met de Gemeente, politie en brandweer bezig met opruimwerkzaamheden. Daarom is de Portlandse Baan afgesloten en de parkeergarage niet toegankelijk. Als de situatie weer veilig is zal de brandweer de weg vrij geven. Naar verwachting is dat rond het middaguur.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »