Aanrijding met letsel voetganger en auto op de Portlandsebaan/Wadddenring Barendrecht

Om half 2 vanmiddag (Zondag 21 oktober 2012) is de ambulance opgeroepen voor een ongeval op de kruising Portlandsebaan/Waddenring. Het betrof aan aanrijding met letsel tussen een voetganger en een automobilist. Naast de politie en ambulances werd in eerste instantie ook de traumahelikopter opgeroepen. Deze is vrij snel weer afgemeld en is ook niet ter plaatse geweest.

De aangereden vrouw is door het ambulancepersoneel ter plaatse geholpen en later in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omstanders hebben het ambulancepersoneel geholpen met onder andere het infuus. Ooggetuigen werden ondertussen ondervraagd door de politie. Ook de VOA (verkeersongevallen analyse) van de politie is ter plaatse gekomen om de toedracht van de aanrijding te onderzoeken.

Tijdens de hulpverlening en het onderzoek is één rijrichting van de Portlandsebaan afgesloten geweest voor verkeer. De politie begeleidde de verkeersstroom over de andere baan.

 

Update (21-10-2012, 21:00)

Volgens RTVRijnmond is het slachtoffer een 72 jarige vrouw en de automobiliste een 33-jarige vrouw. De bestuurster zou het slachtoffer over het hoofd hebben gezien door een verkeersbord dat waarschuwt voor het zebrapad. Het slachtoffer heeft verschillende botbreuken opgelopen door de aanrijding en is opgenomen in het ziekenhuis.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »