Oliespoor op de Ziedewijdsebaan in Barendrecht

De brandweer van Barendrecht is vanavond (Zaterdag 13 oktober 2012) uitgerukt naar de Ziedewijdsebaan voor een hulpverlening. Het betrof een oliespoor over de gehele Ziedewijdsebaan (vanaf sporthal De Driesprong tot aan de rondweg). De brandweer heeft eerst onderzocht waar de olie allemaal op het wegdek lag, dit bleek een oliespoor van één kilometer lang te zijn.

Na die controle zijn ze direct begonnen met het opruimen. Met water en zeep is de olie van het wegdek verwijderd. Enige tijd later is het bedrijf Ecoloss met twee auto’s ter plaatse gekomen om de schoonmaakwerkzaamheden over te nemen. De brandweer van Barendrecht is daarna vertrokken om weer inzetbaar te gaan voor mogelijke andere meldingen.

Tijdens het schoonmaken heeft de brandweer samen met de politie de Ziedewijdsebaan telkens gedeeltelijk afgesloten gehouden. De weg was niet volledig afgesloten, maar er werd wel voor gezorgd dat er zo min mogelijk verkeer over het oliespoor reed om verdere ongelukken te voorkomen.

 
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »